På tide å ta tak i resten av livet?

Noen ganger oppstår akutte situasjoner da vi må søke hjelp. Heldigvis har vi et godt utbygd helsevesen som kan hjelpe oss når tøffe situasjoner oppstår.

 

Det som ofte er vanskeligere og mer krevende å ta tak i, er den langsomme prosessen der du gradvis går inn i et destruktivt mønster som reduserer livskvaliteten betydelig. Dagene og årene går, uten at du tar tak i det som er vanskelig. Det er lett å komme inn i en slik negativ spiral - fordi det letteste er å gjøre det du alltid har gjort. Da er du i komfortsonen, selv om situasjonen ikke er god å være i. Helsecoaching kan hjelpe deg å komme videre.

 

En registrert Helsecoach jobber med mentale, helsefremmende prosesser, som stimulerer tilfriskning, sykdomshåndtering og et bedre liv - med og uten sykdom. Å oppleve økt livskvalitet er et mål i seg selv. Som Registrert Helsecoach er jeg utdannet DNCF-sertifisert Coach som har spesiell godkjenning, og er registrert i utøverregisteret hos Brønnøysundregistrene. Merk deg også at Helsecoaching er unntatt mva. og derfor er noe billigere enn annen coaching.
Min bakgrunn fra helsevesenet sikrer en større faglig bredde i helsecoachingen.

Det er til syvende og sist du som må ta grep.

Endringen begynner så snart du bestemmer deg for å gjøre en aktiv innsats for å komme videre. Den beslutningen er det bare du som kan ta - den ingen andre kan ta den for deg. Mange som kommer til meg har utfordringer som over tid kan føre dem ut i psykisk eller fysisk sykdom om de ikke selv tar tak i dette. I denne type utfordringer får jeg brukt mye av min kompetanse som autorisert sykepleier. 

 

Tema for helsecoaching kan være: Stress, uro, tunge tanker, belastninger og utfordringer i samliv eller familie, mistrivsel på jobb, konflikter, energiløshet, søvnvansker, livsstilsendringer, vektnedgang, røykeslutt, motivasjon til å endre uvaner, jobbe med selvbildet, utvikle bedre mestring i angst-skapende situasjoner, ensomhet/forbedre sosiale relasjoner, håndtere og leve med sykdom og smerter, pårørendebelastninger mm. Det som kreves av deg er åpenhet, ærlighet og at du er villig til å jobbe med deg selv. Om jeg vurderer det slik at du trenger helsefaglig hjelp i stedet - eller i tillegg, vil jeg anbefale deg det.

 

 

Livsstilsendringen begynner i hodet.

Mange ønsker de kunne bli slankere, sunnere, mer energiske, sterkere og sprekere. Jeg har en liten nyhet til deg: Ingenting vil forandre seg så lenge du bare ønsker.

 

Du må bestemme deg! - sette deg mål, handle i tråd med målet ditt - over lengre tid.

DA kan du lykkes med en livsstilsendring! Husk at dette skal vare. Det nytter ikke å tenke at du bare skal ta en kur, gå ned 10 kg, løpe Djupadalten - og så er du ferdig.

Det er en god start - men det er der livsstilsendringen din starter!

 

For å lykkes i en Livsstilsendring må du begynne med hvordan du tenker. Endringen må først og fremst skje i hodet ditt! - kan du inkludere riktig mat og evt. trening. Men begynn i hodet, så med kosten, hvis du vil ha resultater som varer. Jeg tilbyr hjelp til begge deler.

 

Coaching og mental trening kan hjelpe deg langt på vei. Jeg har mange gode tanketeknikker å tilby deg som vil jobbe med dette. Jeg har bakgrunn som sykepleier og som kursleder innen livsstilsendring, kosthold og helse, samt en sterk interesse for optimalt næringsinntak og sunt kosthold, da det påvirker hverdagslivet vårt i utrolig stor grad!

 

Jeg arrangerer kurs innen Livsstilsendring og vekttap, du velger selv om du vil gå på kurs sammen med andre, via nett eller til personlig oppfølging hos meg. Jeg har et detaljert program som er svært effektivt for vektnedgang og styrket helse.

Vil du vite mer, ta kontakt.

Bedre for helsen din

 

Har du tenkt over at hva du tenker, - din mentale holdning og innstilling til de utfordringene du møter i livet, har stor betydning for hvordan du opplever og håndterer ditt liv og helse? Helsecoaching handler om å forebygge psykisk og fysisk sykdom ved å jobbe med nettopp holdningene og tankemønstrene dine.