Bedre med deg selv

 

Det handler om hvordan du kan få det bedre med deg selv, eller bedre mestre relasjoner eller utfordringer som livet gir deg. Ofte henger dette sammen, og handler også om hvordan du tenker om deg selv, føler om deg selv og hvordan du som resultat av det samhandler med menneskene rundt deg. 

 

Jeg har det ikke så bra for tiden

 

Hvordan kan du få det bedre i ditt liv? Vi er alle forskjellige og har ulike behov. Det er likevel noen ting som er felles for de fleste av oss.

 

For å ha det godt med oss selv trenger vi trygghet og kontroll, vi trenger å få og gi aksept, omsorg og kjærlighet, og vi trenger å oppleve indre ro, utvikling og mestring. Vi har behov for å høre til, ha gode relasjoner til oss selv andre og ha støttespillere rundt oss, som vi kan dele sorger og gleder med. Selv om mye av dette er på plass, er det mange som likevel opplever bl.a. lav selvfølelse, dårlig selvtillit, liten selvrespekt, tomhet, tunge tanker og angst.

 

Vi kan også oppleve kriser i livet, ting utenfor vår kontroll som berører oss sterkt.

I en coachingprosess jobber vi med ulike aspekter av dette; identifiserer det som er vanskelig, finner ut hva du trenger, og jobber fremtidsrettet med nye og bedre måter å håndtere dette på. Vi jobber både mye med din underbevissthet (hvor dine mønstre ligger lagret) og selvsagt også med det du allerede er bevisst på. 

Jeg er ikke fornøyd med resultatene mine

 

Hvordan kan du gjøre det bedre? - på jobb, skole, i idrettssammenheng, i dine mange prosjekter mm? Dette er mange opptatt av og ofte kan vi tenke "Hvis jeg bare blir bedre, så blir alt mye bedre!"

 

Slik er det jo ikke, men det er veldig godt for selvfølelsen å oppleve mestring og utvikling på et område der du ønsker å forbedre deg. Det igjen gir deg pågangsmot mot nye mål.

 

I idrettssammenheng er det mange som opplever at det er fundamentalt at man utvikler seg og opplever fremgang, mens andre er med i pur idrettsglede. Her er vi forskjellige. Heldigvis!

 

Mental trening/tanketrening er effektivt for å forbedre prestasjoner på alle nivå. Da jobber du både bevisst og med din underbevissthet. I tillegg trengs det gjerne noen endringer i prioriteringer, en god plan, effektive mål, tidsstyring osv. for å gjøre det bedre - uansett arena. Dette hjelper jeg deg gjerne med. Se også "Motivasjon".

Jeg er så misfornøyd med meg selv…

 

Å være misfornøyd med livsstil, vekt, aktivitetsnivå, energinivå, uvaner, avhengigheter - rett og slett våre mer eller mindre "selvpåførte" plager, er det mange som er. Og det går ofte ut over helsa, - både vår fysiske og psykiske helse, som er sterkt knyttet sammen til en helhet.

 

Du har sikkert forsøkt å gjøre noe med det. Både med hell og uhell. 
Kanskje har du lykkes , men så gått tilbake til de gamle uvanene, dvs. de underliggende mønstrene dine igjen? Fortvil ikke  - dette ER faktisk noe du kan gjøre noe med! Siden det er du selv som gjør dette (eller ikke gjør det) - så er det ingen utenfor deg selv som trenger gi deg tillatelse til å endre dette.

 

Det er faktisk helt opp til deg selv! Men det kan være til stor hjelp å få støtte underveis

For du må begynne med tankene dine. Det er der følelsene, uvanene og handlingsmønstrene dine sitter fast. Det er dem du først og fremst må jobbe med, skal du få til en varig endring. Dette kan jeg mye om, både når det gjelder mentale prosesser, livsstilsendring og kosthold.

24/7-bygget, Helseavdelingen, 4. etg. 

Spannavegen 152, 5535 Haugesund

DET HANDLER OM DEG

FØLG MEG HER:

  • Facebook App Icon
  • Instagram Social Icon

© 2014  by MerMedia